template

Thursday, July 2, 2009

bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum w.b.t.

Apa khabar semua?
hopefully semua sihat..
selepas temu mesra khamis ri tu,malam jumaat tu ada konsert dekat mmas..
::malam simfoni maahadi::
artis jemputannya ialah in-team dan suhaimi..
ina pun mai..dgn anaknya sekali..comel betul budak tu..

next,sbtu tu ada hari kokurikulum..
walaupun agak kurang meriah,kalau nak dibandingkan dgn tahun sblm2 ni..tp boleh laa..
pa system pun mcam agak `demam` ari tu..so,xbrapa nak meriah..
ditambah pula dengan keharaman penggunaan makmal fizik,kimia,bio dan sains!fuhh..
but,thn ni saya ada juga involve dlm hari koko ni..
kelas saya (4 al-Raz) 4 al-Biruni bekerjasama buat satu pamplet..tlg edar kt maahadian n guru2..

ahad smpai rabu tu merupakan minggu penghayatan Islam..
setiap malam akan da pengajian kilat..oleh penceramah yg lain2..
ahad-ustaz hafiz

isnin-ustaz aminuddin

selasa-ust solhi-dh ada org tlg perbetul..thnx ya!

ini best sgt..smpai bercucur air mata..cerita tentang 'terbalaskah cinta itu?: yakni cinta kepada Allah..honestly,sapa yg x p ari tu,mmg rugi!

rabu-forum perdana oleh ustaz azki dan ustaz nasir..pengerusinya,cikgu yg digemari ramai,cikgu hanif..

forum malam tu best..tajuknya : ke arah mengembalikan kegemilangan Islam..

kat sini,da satu perumpamaan yg mnarik perhatian saya..
kalau non-Muslim tanya,

dikatakan Islam itu indah..tp di mana keindahannya??kat Malaysia sendiri,kebanyakkan remaja Melayu-Islam menghadapi masalah sosial yang sangat4x teruk!!mcm mana yg dikatakan Islam tu indah,jika penganutnya cmni?

jika ditanya spt ni or seangkatan dengannya..bg jawapan yg logik dek akal..
kita tengok kereta2 yg berjenama mewah..Ferrari,Mercedes ect..tu semua hebat2..tp,kereta yg hebat2 tu pernah x berlaku kemalangan??ya,mmg berlaku..kemalangan tu sbnrnya salah drver tu,bknnya teknologi kreta tu knn??

so,begitu la juga dgn Islam..orang Islam sndiri yang merosakkan nama Islam,pdahal Islam tu tetap sempurna!!

wallahua`lam~

p/s takut dikejar oleh mat bangla lepas balik dr pengajian kilat dlm jam 11.30pm..apa lg,satu rumah sewa lari celapok..alhmdulillah,nasib baik selamat...

4 comments:

munirah said...

slm,k/fathie..ustaz yg hari selasa tue ustaz solhi la..anyway..beautiful blog..:)

nf_diana said...

owh,ye ke?sorry ya..kak fty akan perbetulkan..thnx,munirah

afifah [ku lihat HIJAU] said...

salam alaik..
bagus btul prumpamaan kereta tue.. mohon diciplak.. hehe..
malam simfoni tue malam apa ye?

nf_diana said...

malam smfoni maahadi ni merupakan anjuran badn kebudayaan dan kesenian mmas..malam tu akn diadakan konsert dan warga maahad serta penduduk sekitar mmas dijemput..thn ni dorg jmput suhaimi ngan in team..hasil jualan tket tu akan disalurkan kpd pelajar yg family dy susah..kiranya malam tu dikira berhibur smbil beramal..
ni juga menunjukkan cara kita berhibur menrut Islam..
wallahu`alam..