template

Friday, March 20, 2009

Cinta Cyber~

Assalamulaikum,semua~

Tadi,boring-boring saya selongkar satu drawer..Terjumpa(TERjumpa lg??adoii~~) satu kertas tazkirah tahun 2006 dulu--(lama dah~)

aDA satu kertas ni menarik perhatian saya--tentang CINTA CYBER..dulu,zaman tok nadoq dulu xfaham apa cinta cyber ni..so,buat donno jer tazkirah..but,now,dah kenal apa itu internet!then,pernah mengalaminya..hope benda ni boleh jadikan teladan..penyampaian dalam tazkirah ni santai jerr---jom tengok!

CINTA CYBERRR??isk,menarik nie~Jom baca..
Biasalah zaman teknologi ini semuanya canggih2..Sampaikan kalau nak bercinta pun tak perlu tengok muka pun boleh..Itulah dinamakan CINTA CYBER!..Sememangnya dengan berchatting di laman internet ini akan mula memupuk semangat dan minat manusia terutamanya golongan STUDENT untuk mengenal CINTA dan merasai penangan cinta..Sampaikan macam dah jadi satu subjek favourite pulak cinta cyber ni~..Macam2 kes kita dengar rentetan cinta cyber ni expecially STUDENT laa..Nak taw?Jom..check it out~

Mula2,biasalah blind date,pastu steady couple,pada hal xkenal pun!Pastu mula la biasiswa habis belanja couple..sanggup pulak habiskan duit demi cinta..Kalau bagi kat mak ayah da gak faedahnya..Tapi yg paling teruk,kita TERTIPU~~~duit habis,kekasih pun cabut lari,so apa yg tinggal??habuk pun xdak!!!mula la nak nangis berdarah,bunuh diri laa~~huhuhu..

So,jgn la terpedaya dgn pujuk rayu kata2 manis,janji sehidup semati,teman atau kekasih cyber kta..xde mknanya~~~~Tapi jgn lupa cinta tu kan buta..Eh,silap2!Cinta xbuta tp manusia yg buta hanya kerana CINTA..Sebenarnya xsalah nak berkawan,tp biarlah kena pada tempatnya..Jangan kerana cinta,diri sndiri tercemar,maruah tergadai..Semua benda ni pernah berlaku...Okla kawan2,pndai2lah fikir yg mana baik,mana buruk..Yang baik dijadikan pedoman manakala yg buruk dijadikan teladan..


tu dia~~~
tazkirah yg dulu saya wt xheran,terjadi pada saya..(dulu laa~sekarang dh insaf)
so,sama2 la kta saling mengingati..kita kan saudara..
k,sekian sahaja..
wassalam~

4 comments:

murshidah said...

ohhooo..
pernah merasa penangan cinta siber rupe2nye sahabatku sorg nih..ehem2

DrLah said...

uiks,pnh terjd kt diri sdiri?
ngehehe...pdn muka!

nf_diana said...

hohoho~
zaman jahiliah dulu..
biarkan ia jadi teladan..
we learn from our mistakes,rite?

Hidayah said...

btul2..belajar dr kesilapan...
klu kita x buat kesilapan..kita x kan sedar...bertambah lalai adalah...
bersama2 la kita berubah ke arah kebaikan