template

Saturday, February 13, 2010

Manusia semakin kejam?


KUALA KRAI: Mayat rentung seorang bayi lelaki yang baru dilahirkan ditemui dalam tong sampah besar milik Majlis Daerah Kuala Krai (MDKK) di Jalan Tengku Zainal Abidin di sini pagi tadi.

Tidak dapat dipastikan sama ada bayi yang masih bertali pusat dan uri itu telah dibakar hidup-hidup.

Ketika ditemui tiga petugas MDKK yang sedang melakukan tugas memungut sampah di situ kira-kira 11 pagi, bayi yang berkulit cerah tersebut ditemui rentung pada sebahagian badan sementara kakinya juga terputus daripada badannya.

------------------------------------------------------------------------------------------------

tu merupakan keratan berita ari ni..

tgk berita td,,Ya Allah,manusia ni semakin kejam ea..mmg xdak hati perut langsung!

rsa cm dh blik pd zaman jahiliah,,malahan lebih TERUK lg!!

haiwan pn lebih baik dr golongan manusia cmni..iskk,tatw nk kata la..

mmg btul2 KEJAM..bayi tu xberdosa..suci,murni..apa dosa dy??shingga diperlakukan cmni?klu dy taw akan brlaku cmni,dy pn xnak lahir kt dunia ni..dunia ni semakin kejam!!

nauzubillah,,apa nak jadi skrg?maksiat berleluasa,,masalah sosial yg bgitu teruk dlm kalangan muda mudi skrg,,termasuk la bangsa Melayu snri yakni Islam...

benarlah,,dunia ni semkin mnghmpiri kiamat..tanda2 kecil sdh byk..manusia semakin jauh dan lupa dgn Maha Pencipta..

bangun dan sedarlah wahai rakan2 seperjuangaku..kita yg bakal menerajui dunia ni,,masa hadapan sesebuah negara bleh dilihat brdasrkan akhlak remaja skrg..memikirkan kata2 itu,,ak brfikir,,akn cerahkan duniaku ini nnti?wallahua`alam..1 comment:

MujahidEEn_89 said...

inilah natijah apabila tiada Khilafah yang menjalankan hukum

percayalah, selagi Khilafah belum wujud buat kali kedua, masalah ini akan tetap berlaku kerana tiadanya penggerak hukum!